in ,

Deze zomer veel (startende)ondernemers op televisie

Meestal zijn het vooral wetenschappers en bn’ers die op televisie hun kennis, visie en mening delen. Deze zomer is er voor wie niet op vakantie gaat elke maandag- en donderdagavond een programma rondom ondernemers te zien bij de publieke omroep. Op donderdag een al begonnen serie voor en over startende ondernemers. En vanavond begint een nieuwe serie van het bekroonde Kijken in de ziel.  Dit keer met topondernemers en topmanagers.

 

Droom in uitvoering (donderdag 20.30 uur, Ned.1)

Omroep MAX heeft voor deze serie acht mensen, die besloten hun hart te volgen, een half jaar lang gevolgd. Al dan niet gedwongen door de economische omstandigheden zegde de acht mensen een goede carrière vaarwel en besloten voor zichzelf gaan beginnen.

Daaronder een directeur die boer wordt, een bibliothecaresse die een taartencatering begint of een manager die zijn passie heeft gevonden in meubels maken. MAX kijkt hoe het hun vergaat.

De wekelijkse serie is inmiddels begonnen en loopt nog tot en met donderdag 29 augustus. De uitzendingen worden herhaald op vrijdagmorgen om 09:15 uur op Nederland 2 en op zondagmorgen om 08:25 uur op Nederland 1. Alle uitzendingen zijn na uitzending uiteraard te bekijken via Uitzending gemist.

Kijken in de ziel: topondernemers (maandag 21.15 uur, Ned. 2)

In de nieuwe serie van Kijken in de ziel praat Coen Verbraak op zijn bekende wijze zes weken lang met ’topondernemers’ over hun vak,  zichzelf en onderwerpen als succes, dilemma’s, bonussen en de crisis.

Naast de echte ondernemers Sylvia Tóth (ex-Content), Marlies van Wijhe (Van Wijhe Verf), Thecla Bodewes (oa Scheepswerven Bodewes), Harold Goddijn (TomTom), Duncan Stutterheim (ID&T), Atilay Uslu (Corendon) en Ben Mandemakers (Mandemakers Keukens) komen ook (voormalig) topmanagers Jeroen van der Veer (ex-Shell), Ronald van Zetten (Hema) en Rijkman Groenink (ex-ABN AMRO) en Hans Wijers (ex-Akzo, die een leuk filmpje over zijn laatste werkdag liet maken) aan het woord.

Hopelijk laat Coen Verbraak met de serie het verschil tussen topmanagers en echte ondernemers eindelijk aan het grote publiek zien. Hoewel hij zelf tijdens een interview vertelde dat hij zelfstandige is maar zich geen ondernemer voelt. De serie zou dus wel eens meer over ondernemendheid dan over echt ondernemen kunnen gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat motiveert Nederlandse crowdfunders?

Berekening zzp-voordelen FD tendentieus