in ,

Ik ga weer bloggen, en nu echt

De afgelopen anderhalf jaar ben ik naast geld verdienen druk geweest met het schrijven en in de markt zetten van een complete lesmethode voor het MBO en HBO over zelfstandig ondernemerschap. Daar hoorde ook het schrijven van meerdere lesboeken, webteksten en andere commerciële informatie bij. Omdat ik wil dat mijn leven uit meer bestaat dan schrijfwerk, was er weinig tijd en zin om te bloggen. Maar ik verbaas me nog steeds veelvuldig over hoe media ondernemersnieuws brengen. En in gesprekken met ondernemers over actualiteiten blijkt nog steeds dat mijn combinatie van veel kennis over ondernemerschap én logische inzicht, mensen vaak aan een andere kijk op ondernemersonderwerpen helpt. En uit de statistieken blijkt dat de oudere artikelen op deze site nog steeds veel worden bezocht.

Mijn nieuwe blogstijl wordt minder perfectionistisch

Voorheen stak mijn perfectionistische ik een hoop tijd in het schrijven van genuanceerde artikelen die bijna altijd langer werden dan ik wilde. En die meer tijd vergden dan ik er eigenlijk aan wilde besteden. Ook omdat er natuurlijk mooie plaatjes bij moesten.

Sinds een tijdje volg ik een Amerikaanse website waar nieuws wordt gedeeld en onder elk bericht staat wat zij van het bericht vinden. Juist die mening onderaan boeit mij vaak.

Dat is dus wat ik ook ga doen. (Pers)berichten overnemen – daar schrijven de verzenders ze immers voor – gevolgd door mijn mening. En als plaatje komt er gewoon foto bij die ik een keer met mijn eifoon heb gemaakt omdat ik dat leuk vond. Als test heb ik een bericht over cbs-cijfers van vorige week in zo’n blogje nieuwe stijl gegoten. Met een foto erbij van een bakkerij met een leuke bedrijfsnaam.

#Plan2018

Sinds 2002 liggen er op het dak van ons huis zonnepanelen en al jaren heb ik iets met duurzaamheid. Met een Saabje dat tot een uitstervend ras behoort, zijn we begin vorig jaar begonnen met de zoektocht naar een betaalbare volledig elektrische auto. Dat is er een geworden met een stevige levertijd.

Daarnaast vertrok mijn huurder afgelopen september uit het bedrijfspandje dat ik in 2008 kocht. Ongeveer tegelijkertijd werden de ondernemers/huurders uit het Deprezgebouw in de Tilburgse Spoorzone gejaagd omdat de gemeente daar andere plannen mee had. Een plus een was twee en mijn zakenpartner Kamiel Koudijs en ik zijn vorig najaar samen terug verhuisd naar mijn pandje. Met het terug in gebruik krijgen van ruim 100m2 plat dak kwam de kans om binnenkort auto te rijden op zonnestroom.

Bij het afbouwen van het casco gekochte bedrijfspand, heb ik al een aantal duurzame keuzes gemaakt. En in ons lesboek ondernemen moest natuurlijk ook informatie over de verschillende aspecten van duurzaam ondernemen.

Mijn #plan2018 is om dit jaar op meerdere onderdelen te proberen de omslag te maken naar duurzaam ondernemen. En ik ben vast niet de enige Nederlander die dat graag wil, maar worstelt met alle mogelijkheden en het vele uitzoekwerk. Daarom ga ik mijn duurzaamheidslessen ook delen. In de hoop anderen te laten zien dat er naast dure en moeilijke duurzame keuzes, ook simpele en goedkope zijn.

En oh ja, ik zal binnenkort de rest van de info op deze site ook weer eens updaten, eindelijk vertalen en ontdoen van wat overbodige rotzooi die bij dit verder wat mij betreft uiterst prettige WordPressthema hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CBS: grootste aantal nieuwe bedrijven sinds 2009

#Plan2018: de vijf onderdelen waarop ik duurzamer wil gaan ondernemen