in

Symbid lanceert financieringsplatform voor ondernemers

Dat ondernemers de laatste jaren moeilijk aan geld kunnen komen is vervelend voor die ondernemers, maar wordt door andere partijen als kans gezien. Tot de laatste categorie behoort Symbid, het eerste (en enige?) Nederlandse crowdfundingplatform waar ondernemers hun crowdfunders daadwerkelijk een aandeel in hun bedrijf kunnen geven. Zij zijn sinds vandaag niet meer een van de vele gewone crowdfundingplatformen, maar ‘The Funding Network™: hét go-to platform voor MKB-financiering’.

Vorig jaar lanceerde de overheid de Ondernemerskredietdesk

Om ondernemers die op zoek zijn naar financiering te helpen, lanceerde het Ministerie van Economische Zaken in juni 2014 samen met enkele partijen (waaronder de Nederlandse Vereniging van Banken) de Ondernemerskredietdesk.

Op deze speciale website worden ‘ondernemers gericht op weg geholpen bij het vinden van passende financiering voor hun onderneming‘. En kunnen we problemen rondom financieringsaanvragen melden.

Om te kijken of het vandaag gelanceerde platform van Symbid een verbetering voor ondernemers is ten opzichte van de financieringswijzer van de overheid, heb ik beiden even ingevuld met een fictieve aanvraag.

Na deze invulactie is mijn conclusie dat Ondernemerskredietdesk.nl helemaal geen financieringswijzer biedt die ondernemers informeert over ‘passende financiering’, maar helpt bij het indienen van een financieringsaanvraag bij een bank door een soort checklist of je alle benodigde spullen bij elkaar hebt om een aanvraag te kunnen indienen en of door de juiste informatie in staat.

Op de vraag wat de meeste passende financiering voor een ondernemer is, heb ik op die site geen antwoord gevonden.

Het vandaag door Symbid gelanceerde commerciële kredietplatform

Symbid werkt anders. Door slechts enkele gegevens in te vullen krijg je te zien bij welke financiers je eventueel terecht kunt.

financieringscan van Symbid the funding network laat snel zien welke financieringsopties er zijn

Na het invullen van je e-mailadres ontvang je een pdf met een rapportje met uitleg over de verschillende vormen die wellicht geschikt zijn voor jou. Razendsnel. Het enige jammere is dat nog niet alle mogelijkheden lijken te zijn opgenomen, want bijvoorbeeld kredietunies zie ik nog niet in dit lijstje staan.

En de scan van Symbid is een gratis weggevertje met als doel je te interesseren om hen voor €350 in te huren om te proberen jouw bedrijf aan financiering te helpen (door bij hen aangesloten crowdfunders, institutionele beleggers en business angels). Maar omdat ze transparant zijn over die kosten, vind ik dat niet zo’n probleem.

Want als financieringswijzer voor ondernemers die zelf geen kaas hebben gegeten van het groeiende aantal financieringsvormen is de nieuwe Symbid website zeker een aanwinst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Panteia: Bijna 20% zzp’ers wil best werknemers

Het WC Eendje, het (fake?) filmpje en de ‘petitie’ van … Graydon