in , ,

WeekendFact: Ondernemers hebben meer seks

Normaal gesproken is dit een uitermate serieus blog over ondernemerszaken en zonder berichten over buitenlandse onderzoekjes van commerciële bedrijven. Maar soms maak ik daar graag een uitzondering voor. Want als een enquete in de VS oplevert dat ondernemer worden goed is voor je seksleven, wil je dat als auteur van een boekje getiteld Ondernemersseks Nederland dat natuurlijk niet onthouden.

 

In de VS worden kleine bedrijven vaak SOHO’s genoemd: Small Office / Home Office business. De grootste aanbieder van diensten voor die bedrijven hield ter gelegenheid van de introductie van nieuwe diensten een enquête waaraan 1300 kleine ondernemers meededen.

Omdat ze graag aandacht wilden in de media stelden ze in de preutse VS ook een vraag over seks. Maar gelukkig stelde ze meer vragen die boeiende resultaten opleverden over een groep ondernemers die in de VS samen dagelijks 5 miljard in de economie pompen!

De resultaten van ‘The State of America’s SOHOS study’

Uit de ‘studie’ bleek in de eerste plaats dat de respondenten het er over eens waren dat zelfstandig ondernemer zijn hard werken is. Daarnaast bestempelde bijna tweederde van hen hun bedrijf binnen twee jaar als succesvol en de meerderheid gaf aan dat hun leven verbeterde nadat ze ondernemer werden. Daarnaast werden de volgende resultaten bekend gemaakt:

1 Waarom mensen het zo heerlijk vinden zelfstandig ondernemer te zijn.
  • 61% vindt het heerlijk zijn/haar eigen werkrooster te bepalen.
  • 56% geniet van eigen baas zijn.
  • 41% is blij dat ze niet hoeven te reizen naar hun werk.
2 Wat hen ervan heeft weerhouden eerder voor zichzelf te beginnen.
  • 36% was niet zeker wat voor bedrijf ze wilden starten.
  • 31% had het geld niet dat ze nodig hadden om te starten.
3 Hoe ondernemer worden hun leven heeft verbeterd.
  • 46% gaf aan dat de belangrijkste reden waarom ze eigen baas geworden zijn was om te doen waar ze willen.
  • 46% meldde meer tijd door te brengen met vrienden en familie.
  • 37% slaapt beter.
  • En daar is ie eindelijk: 14% gaf aan vaker seks te hebben sinds ze ondernemer zijn geworden.

En, kunnen wij daar nog wat van leren?

Dat valt te betwijfelen. Dat ondernemers blij zijn met de vrijheden was hier ook al wel bekend. Hoewel managers uit grote bedrijven die deze resultaten zien zich nog eens achter de oren zouden kunnen krabben. Want als kleine ondernemers zo blij zijn dat ze zelf hun werktijden kunnen bepalen, kunnen zij hun werknemers wellicht ook blijer en productiever maken door hen dat ook te laten doen.

En wellicht dat Nederlanders die overwegen eigen baas te worden ervan kunnen leren dat meer tijd voor familie en vrienden, beter slapen én meer seks, best goede redenen zijn om (eindelijk) de stap te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Belastingdienst maakt het wel leuker voor ondernemers

Zelfstandigen met zonder pensioen