in

Ik ga weer bloggen

Jaren geleden claimde ik het domein Ondernemersfacts.nl, met een knipoog naar Marketingfacts.nl. In 2012 ging ik het eindelijk gebruiken. De reden was (en is) dat veel berichten over ondernemers wat mij betreft veel te klakkeloos door de bestaande media werden (en worden) overgenomen. Terwijl het overduidelijk is dat veel van die berichten afkomstig zijn van partijen met (commerciële) belangen.

Wat mij betreft is de berichtgeving over ondernemerschap en ondernemers (waaronder uiteraard ook zzp’ers) in de inmiddels ’traditionele’ media daardoor minder objectief dan hij zou moeten zijn voor een realistisch beeld over ondernemers en ondernemerschap in onze huidige maatschappij.

Toen ik met deze site begon was journalist Pierre Spaninks meteen bereid mee te doen en nadat we samen gingen schrijven kwamen er enkele mensen bij die af en toe een artikel aanleverde.

Wat we van hier schrijven vooral leerde was dat het veel tijd kost om gedegen artikelen te schrijven en een groepsblog te runnen. En dan geven ondernemers toch voorrang aan betaald werk, want hypotheekverstrekkers accepteren blogjes (nog) niet als betaalmiddel.

Journalist Pierre koos ervoor te gaan schrijven voor de nieuwe media waar journalisten eigen betaalde kanalen kunnen opbouwen. En ik koos ervoor prioriteit te geven aan enkele andere projecten en weer een nieuw Calimeromarketingboek te gaan schrijven.

Maar nog regelmatig verwijzen mensen naar artikelen op deze website, krijg ik positieve reacties op meerdere artikelen en word ik door andere media gevraagd om mijn mening omdat ze hier iets hebben gelezen. En af en toe delen lezers met me dat ze het jammer vinden dat ik ben gestopt met hier bloggen.

Calimeromarketing 3.0 is er dus ik heb weer tijd

Het blijft kriebelen om mijn kritische visie op (nieuws)berichten voor en over ondernemers te delen. Mijn nieuwe boeken Calimeromarketing 3.0 en Calimeromarketing 3.0 in een eierdop zijn er inmiddels. Ik ben daar weer volop presentaties en workshops over aan het verzorgen. En ik ben inmiddels zakelijk verhuisd naar het mooiste gebouwtje in de hippe Tilburgse Spoorzone.

Sinds vorig jaar werk ik samen met onlineman Eric Steur van Steur online marketing en sinds eind vorig jaar zelfs vanuit hetzelfde kantoor. Hij heeft er wel zin in deze website binnenkort eindelijk een modern en goed jasje te geven.

Daarom heb ik besloten hier weer berichten en andere zaken rondom ondernemerschap te gaan becommentariëren. Als ik denk dat andere ondernemers – of mensen die beslissingen nemen die ons leven beïnvloeden – daar ook iets aan hebben.

Ik ga pogen te beginnen met korte artikelen over dingen in het (ondernemers)nieuws die ik zelf wetenswaardig vind. En als er ondernemersberichten voorbij komen die de (online)media niet halen, terwijl ik denk dat ze wél wetenswaardig zijn voor ondernemers, plaats ik die uiteraard ook.

Lees jij ergens iets over ondernemers (inclusief zzp’ers) waarover je wel benieuwd bent naar mening, laat het me dan even weten via Twitter of mail en dan kijk ik of ik tijd heb daar een stukkie over te tikken. En heb jij zin plaatjes bij mijn artikelen te maken, be my guest. Want daar ga ik zo min mogelijk tijd in stoppen, zodat er meer tijd over blijft om te schrijven.

En ja hoor, ik heb ook een mening over het huidige zzp-gekrakeel

Hoewel korte berichten? Er is een groep overheidsmensen bezig met een advies aan het kabinet dat – als alle verwachtingen van ondernemers en zzp-clubs uitkomen – geen recht doet aan de rol die wij ondernemers spelen in onze maatschappij.

Dus het zou zomaar kunnen dat ik hier binnenkort ook wat (langere) beleidstips ga plaatsen. Want volgens mij is beter ondernemersbeleid maken niet zo moeilijk als allerlei partijen ons willen doen geloven.

Wat mij betreft wordt OndernemersFacts voorlopig mijn (kritische) blog met feiten en mijn mening over allerlei ondernemersonderwerpen. En ik merk het wel als er weer ondernemers met verstand van onderdelen van het ondernemerschap hier samen met mij willen bloggen.

3 Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betere overlevingskansen voor startende ondernemers?

Fact: In 2014 maakten minder ondernemers gebruik van de Bbz